Sony Wellington Retail Store

  • Client : Sony NZ
  • |
  • Location : Wellington
  • |
  • Status : Completed 2010
  • |
  • Size : 199 sqm

The site specific design challenge for the Wellington store was to encourage customers to explore the entire store which is split over two levels.

Customers entering from the street are encouraged to follow a natural travel path circumnavigating the lower retail space before being drawn to the upper level via a dynamic display fixture spanning the transition between levels.  The central concierge area acts as an axis point enabling customers to interact with sales staff either around a bar or seated at a connected lower table beneath the spine of the folded ceiling.

The store's focus is on connectivity and convergence of the product ranges allowing for customers to experience first-hand interaction and learning.